Internet of Things

Bij Internet of Things worden alledaagse voorwerpen verbonden aan het internet om gegevens uit te kunnen wisselen.

Internet of Things maakt het mogelijk dat objecten via de virtuele wereld beschikbaar komen. Internet of Things kan alledaagse dingen verbinden aan het internet om zo het confort te verhogen of meer inzicht te krijgen.

Veel huishoudens gebruiken, soms zonder het te weten, al een Internet of Things toepassing. Een mooi voorbeeld is de kamerthermostaat. Bij veel huishoudens hangt een slimme thermostaat. Deze thermostaat kan vanaf je mobiel bedient worden waardoor je de kachel hoger kan zetten vóórdat je thuis komt of wanneer je onverhoopt later thuis komt kan je de kachel wat langer op een lagere stand laten staan zodat je niet onnodige stookkosten hebt.

Internet of Things is toepasbaar op een groot aantal zaken waarbij het meerendeel nog "ontdekt" moet worden. Wanneer je een nieuwe toepassing hebt bedacht en de behoefte hebt onderzocht dan wordt het tijd om het component te maken. Wij helpen je graag van het eerste concept tot en met de productie van jouw Internet of Things toepassing.

Het maakt voor ons niet uit of het om enkele stuks gaat of om duizenden. Onze beproefde 5-stappen werkwijze is transparant en toepasbaar op elke hoeveelheid.

Internet of Things bestaat uit een aantal basis "ingrediënten". Zo moet een Internet of Things oplossing kunnen communiceren en samenwerken met andere apparatuur. Deze communicatie en samenwerking vindt veelal draadloos plaatst maar dat is niet strikt noodzakelijk. Wij hebben diverse Internet of Things toepassingen ontwikkeld die via bekabeling is aangesloten.

Het is belangrijk dat de Internet of Things toepassing een eigen "adres" heeft en identificeerbaar is zodat aansturing van elk afzonderlijke toepassing mogelijk is.

Internet of Things wordt pas echt interessant als je er sensoren en actuatoren mee kan aansturen. Sensoren kunnen informatie verzamelen en opslaan. De actuatoren zetten een signaal om  in een actie zoals bv een beweging.

Adres

Van der Zaenlaan 50
1215 SJ Hilversum

KvK Gooi en Eemland: 50656627
BTW nummer: NL8228.59.051B01
Bank (ABN-AMBO): NL79ABNA041260503

Contact

T: +31 (0)35 712 33 90
M:+31 (0)6 169 54 549 
E: info@lapisit.nl

Over ons

Lapis IT - Internet Of Things ontwerpt, ontwikkeld en produceert ruim 20 jaar PCB's en printplaten in enkele stuks en grote partijen.